Léto je tu a s ním i čas ledových dezertů, které snad milují všichni. Pro zmrzlinu ale nutně nemusíte mířit do obchodu, nejlepší je totiž domácí z čerstvého ovoce. Přípravou osvěžení můžete zabavit i děti a vůbec k tomu nepotřebujete zmrzlinovač.
Zapomeňte také na složité recepty, kterých je plný internet. Nejsou ani nutné ingredience, které doma běžně nemáte (například vanilkový lusk, agávový sirup a podobně) a hotovo bude za pár minut. Pak zbývá jen počkat, až hmota v mrazáku ztuhne.
Základní složkou je samozřejmě ovoce. Výhodou domácí přípravy je, že se nemusíte ničím omezovat. Udělejte domácí zmrzlinu podle chuti či fantazie. Připravte si ovocný mix, který v žádném obchodě neseženete.
A co k tomu budete potřebovat?
- čerstvé ovoce
- smetana nebo mléko
- tvaroh
- moučkový cukr
Volitelně lze míchat s čokoládou nebo oříšky, ale pozor, ať to s kombinováním nepřeženete. Čokoláda se hodí například k lesním plodům.
Ovoce omyjte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte smetanu, tvaroh a cukr dle chuti. Některé ovoce není potřeba doslazovat. Vše rozmixujte na krém, kterým můžete naplnit nanukové formičky nebo jej prostě nechte ve vhodné nádobě a zmražte jej. Zmrzlina bude za několik hodin hotová. Dobrou chuť.
Lucie aktivně píše od roku 2017 a je hybnou silou několika magazínů. Vyhledává aktuální témata a dokáže je s ohledem na SEO srozumitelně předložit čtenářům.