Jak na rychlou domácí ovocnou zmrzlinu

Léto je tu a s ním i čas ledových dezertů, které snad milují všichni. Pro zmrzlinu ale nutně nemusíte mířit do obchodu, nejlepší je totiž domácí z čerstvého ovoce. Přípravou osvěžení můžete zabavit i děti a vůbec k tomu nepotřebujete zmrzlinovač.


Zapomeňte také na složité recepty, kterých je plný internet. Nejsou ani nutné ingredience, které doma běžně nemáte (například vanilkový lusk, agávový sirup a podobně) a hotovo bude za pár minut. Pak zbývá jen počkat, až hmota v mrazáku ztuhne.

Základní složkou je samozřejmě ovoce. Výhodou domácí přípravy je, že se nemusíte ničím omezovat. Udělejte domácí zmrzlinu podle chuti či fantazie. Připravte si ovocný mix, který v žádném obchodě neseženete.

A co k tomu budete potřebovat?

  • čerstvé ovoce
  • smetana nebo mléko
  • tvaroh
  • moučkový cukr

Volitelně lze míchat s čokoládou nebo oříšky, ale pozor, ať to s kombinováním nepřeženete. Čokoláda se hodí například k lesním plodům.

Ovoce omyjte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte smetanu, tvaroh a cukr dle chuti. Některé ovoce není potřeba doslazovat. Vše rozmixujte na krém, kterým můžete naplnit nanukové formičky nebo jej prostě nechte ve vhodné nádobě a zmražte jej. Zmrzlina bude za několik hodin hotová. Dobrou chuť.