Jak si zkrášlit podzimní interiér

podzim
Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay

S přicházejícím podzimem odkládáme letní dekorace a interiér ladíme do zemitých barev. Nemusí přitom jít o radikální proměnu, stačí několik drobných úprav a příjemná změna je na světě. Nevíte, jak na to? Přinášíme vám několik osvědčených tipů a váš domov se rázem promění v útulné útočiště před sychravým počasím.

Bytové doplňky

Proměnit ráz místnosti je jednodušší, než si možná myslíte. Používáte závěsy? Vyměňte je. Látek s tematickými motivy podzimu se vyrábí spousta. Pokud chcete něco minimalističtějšího, stačí zvolit vhodnou barvu – ideální jsou teplé tóny hnědé, žluté, zelené či červené. Nic nezkazíte ani tmavě oranžovou nebo fialovou.

V podobných barvách můžete ladit i ostatní bytové doplňky – polštářky, potah pohovky, podsedáky, ubrusy, prostírání či povlečení. Nevíte, kde začíst? Je to jednoduché. Ke správnému výběru ideálních doplňků vám pomůže internetový vyhledávač nábytku a dekorací.

podzim interiér
Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay

Netradiční obrázky

V tomto případě je to jednoduché. Fotografie z dovolené, které vám visí na zdi, vyměňte za snímky z podzimního výletu. Můžete jít ale ještě dále. Nasbírejte si barevné listí, usušte jej, vylisujte a použijte do rámečku místo fotky. A nebo si vystavte obojí. Duch podzimu tak vstoupí přímo do vašeho obývacího pokoje.

Podzimní dekorace

K dlouhým podzimním večerům patří neodmyslitelně svíčky a lucerny, alternativně lze použít jemné umělé osvětlení. S blížícími se dušičkami se tajuplná atmosféra snoubí s dýněmi a tykvemi, které nadělají spoustu parády. Také nezapomeňte na kaštany a na barevné věnce se šiškami. Hezké jsou rovněž sušené květiny. Kdo slaví Halloween, dýni si vydlabe a dá si ji před dům. Možností je opravdu mnoho. S končícím podzimem pak můžete začít myslet i na advent a svůj interiér znovu postupně proměňovat v zimní království.

Mnoho inspirací na další dekorování přináší magazín FUF.cz.


Další články