Pomocníci do malé kuchyně, díky kterým v ní budete rádi vařit

kuchyně
Zdroj obrázku: voronaman / Shutterstock.com

Maličké kuchyně jsou realitou panelákových bytů. Všichni chtějí, aby i velmi malá kuchyň vypadala krásně, plnila své funkce a vešlo se do ní všechno, co potřebují. To není vždy jednoduchý úkol. Mnoho lidí tam navíc potřebuje dostat i jídelní část. Naštěstí dnes je možné úplně všechno a existuje mnoho produktů, které vám zařizování malých i velkých kuchyní usnadní.

Malou kuchyň zařizujte chytře

Budete se divit, ale i do maličké kuchyně můžete dostat jídelní kout. Postačí vám k tomu stolové nohy a deska stolu podle vašeho výběru. K tomu přidejte barové stoličky nebo malé židle a máte hotovo. Jako alternativu k jídelnímu stolu můžete využít také bar, jestli ho máte k dispozici. Anebo můžete zvážit prodloužení kuchyňské linky, která bude fungovat jako stolek a pod kterou snadno zasunete malé židle. Díky tomu získáte potřebný prostor, aniž byste se museli omezovat.

Úložný prostor je největším oříškem

Úložný prostor doma řešíme všichni. V malé kuchyni ho musíte řešit ještě více. Skvělým řešením jsou skříňky až po strop. Světlé barvy opticky zvětší i tu nejmenší kuchyňku a budete mít pocit, že stojí v mnohem větší místnosti. Soustředit byste se ale měli také na další pomocníky, kteří budou nedílnou součástí vaší kuchyně. Může to být např.:

  • rohové výsuvy (v případě rohové linky),
  • výsuvné skříně na potraviny,
  • kuchyňské věšáky na nádobí, prkénka nebo hrnce,
  • nástěnné magnety na nože.

Mnoho designérů pracuje s výsuvnými mechanismy, které jsou ideální na nádobí i potraviny. Kuchyňský drátěný program je velmi šikovný, protože se do něj hodně vejde a velmi jednoduše se čistí. Navíc existuje mnoho tvarů a velikostí, takže si vyberete model, který bude ideální do vašich skříněk. Najdete je snadno v každém obchodě s nábytkem a nabídne vám je zaručeně každý, kdo se navrhováním kuchyní živí. Dnes jsou velmi populární také pro větší místnosti, ale v malé to bude naprostá nezbytnost.


Další články