Postel jako srdce ložnice s benefity – jak si vybrat tu pravou?

ložnice
Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay

Postel si obvykle vybíráme podle její velikosti, stylu vhodného pro náš interiér, i designu, který upřednostňujeme. Avšak mnohé postele nám umí nabídnout i různé benefity.

Někdy jde o úložný prostor, jindy třeba o možnost předělat jednolůžko na dvojlůžko. Pojďte se podívat, co umí moderní, a především chytré postele nabídnout za výhody navíc.

Boxspring postele nejsou jen o designu

Rádi si čtete v posteli? V tom případě potřebujete za zády něco příjemného na opření zad. Než dodatečně vymýšlet, jak se v posteli s knížkou, nebo s elektronickou čtečkou pohodlně usadit, to si raději pořiďte rovnou čalouněnou postel ve stylu boxspring. Tyto postele bývají celočalouněné včetně čalouněného a velice estetického čela postele.

Kam s tím?

Tuto otázku si mnohdy klademe, když měníme přikrývky po létě za ty teplejší. Sklidit potřebujeme i přikrývky a polštáře pro hosty. Někdy dokonce denně postel zastýláme a rozestýláme. Takže zpátky k položené otázce: Kam s tím? Pořiďte si postele s úložnými prostory. Ideálně přímo s implementovanými do konstrukce postele. Jsou nejpraktičtější, dostatečně chráněny před prachem a v maximální velikosti.

Podkrovní ložnice
Zdroj obrázku: KeetawatPhotography / Shutterstock.com

Místo i pro kamarádku

Dětem obvykle pořizujeme postel ve velikosti 90×200 cm. Ale přemýšlejte… Co když bude chtít u vás doma přespat kamarádka či kamarád vašich dětí? Ideální je dětem pořídit rozkládací postel. Existují dokonce i rozkládací lůžka s úložným prostorem. Takže neřešíte ani to, kam s přikrývkou pro nenadálé hosty.

Vytáhněte to do patra

Patrové postele bývaly, a i stále jsou oblíbeným řešením do dětských pokojíků. Jenomže co když je vaše bydlení tak malé, že musíte dokonce řešit společné spaní s dětmi? I pro tento účel existuje lepší řešení než obří a neskladná manželská postel v king size velikosti. Pořiďte si rozložitelnou patrovou postel, kde spodní patro tvoří postel manželská a druhé patro má plnohodnotné jednolůžko. Vrchní patro můžete kdykoliv zrušit, či samostatně využít jako postel. Pod značkou BAGIRA prodává tuto postel Nabytekzakacku.cz.


Další články