Vestavěná skříň má řadu výhod. Před jejím pořízením si ale dobře naplánujte její využití

vestavěná skříň
Foto: levne-skrine.cz

Elegantní řešení úložného prostoru představuje vestavěná skříň. Ta, na rozdíl od klasické, dokáže využít každý volný kout v jinak těžko využitelném prostoru a zároveň umožní přehledně uspořádat vaše ošacení či jiné věci.

Plánujte

Uvažujete-li o vestavěné skříni na míru, ujasněte si, co v ní budete skladovat. Jinou funkci určitě bude plnit v předsíni a jinou v ložnici. Od toho se také bude odvíjet její vnitřní uspořádání. Účelem vestavěné skříně do ložnice bude převážně uschovávání prádla a lůžkovin, proto si dobře rozvrhněte přihrádky, šuplíky a věšáky. Myslete i na drobnosti, jako je například věšák na kravaty, box na ponožky či malý oddíl na boty. Naopak v předsíni by měl takovému úložnému prostoru dominovat sektor na bundy a kabáty a samozřejmě botník.

Stylujte

Klasické otevírací dveře nebo posuvný systém? U malého prostoru je jasnou volbou druhá možnost. pokud máte na výběr, i zde můžete volit posuvné dveře, které nebudou zbytečně zasahovat do volného prostoru. V ložnici i v předsíni jistě oceníte možnost doplnění zrcadlem, které navíc malou místnost opticky zvětší

Vestavěnou skříň na míru lze stylizovat tak, aby ladila se zbytkem interiéru. Můžete vybírat mezi klasickými dřevěnými variacemi, ale samozřejmostí jsou i designové kousky, které si vyladíte přesně podle vašeho stylu. Barvy i odstíny lze kombinovat dle libosti.

U vestavěných skříní se nemusíte omezovat vrchním dílem. Úložný prostor může být až do stropu.

A cena?

Vestavné řešení na míru je překvapivě levnější než klasická skříň, protože nemusí mít některé části, například dno nebo zadní díl. Tím, že efektivně využijete prostor pro skříň na sto procent, se hodí i do atypických interiérů. A máte-li dostatek místa, pak je ideální volbou vestavěná šatna, která najednou vyřeší hned několik úskalí ukládání vašich věcí.


Další články