Jak vybrat správný mixér pro vaši domácnost: Stolní, tyčový nebo ponorný?

Mixér
Ilustrační foto. Zdroj: Pexels

Výběr správného typu mixéru pro každodenní používání může být komplikovanější, než se na první pohled může zdát. Na trhu je v současné době široká nabídka stolních a tyčových mixérů, přičemž každý druh má svá specifika. Pomůžeme vám vybrat ten pravý.

Stolní mixér: Ideální pomocník pro velké objemy

Stolní mixér je oblíbenou volbou pro rodiny nebo pro ty, kteří často připravují větší porce pokrmů. Díky své robustní konstrukci a větším nádobám je ideální pro přípravu smoothies, polévek, omáček nebo těsta na koláče. Výhodou stolních mixérů je jejich vysoký výkon a stabilita. Také umožňují snadné zpracování i tvrdších surovin, třeba ořechů, semínek nebo ledu. Díky stabilní základně a většímu motoru stolní mixéry vynikají v rychlém a rovnoměrném zpracování většího množství surovin.

Jako možné nevýhody lze zmínit nutnost většího prostoru skladování mixéru a obtížnější mytí vnitřku nádoby.

Tyčový mixér: Kompaktní a flexibilní pomocník do každé kuchyně

Tyčový, někdy také nazývaný ponorný mixér, je optimálním řešením pro menší domácnosti nebo pro ty, kteří nevyvařují pro početnější rodinu. Díky svému praktickému designu můžete mixér používat přímo v nádobě, tedy v hrnci nebo v misce, což znamená méně nádobí a mytí. Rychle tak připravíte pyré, krémové polévky nebo omáčky. Snadná manipulace a nízká hmotnost dělají z tyčového mixéru oblíbený spotřebič zejména při každodenním vaření, kdy potřebujete rychle a jednoduše zpracovat menší množství surovin.

S tyčovými mixéry se snadno pracuje, rychle je připravíte k použití a také mají často i širokou nabídku příslušenství. Díky tomu je možné mixér používat například k sekání zeleniny, šlehání smetany nebo hnětení těsta. Již zmíněnou nevýhodu může představovat menší množství surovin, které mixér zvládne najednou zpracovat.

Jaký vybrat?

Pokud hledáte domácí mixér, je dobré se před nákupem rozhodnout, jaký typ nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Stolní mixér je ideální pro velké objemy surovin, tyčový mixér nabízí flexibilitu a snadnou manipulaci. Osvědčeným výrobcem těchto spotřebičů je tradiční značka Braun, jež nabízí širokou škálu mixérů s inovativními funkcemi, které vám pomohou snadno a rychle připravit jakýkoli pokrm.


Další články