Tipy pro letní šaty pro plnoštíhlé: Jak zazářit v každé situaci?

Šaty pro plnoštíhlé

Přicházející léto přímo vybízí k nošení lehkých a vzdušných šatů. Ty vám nejen poskytnou pohodlí, ale také vám pomohou vypadat skvěle. Mnoho možností mají i plnoštíhlé ženy, kterým je tento článek věnován. Poradíme vám, jak si vybrat ty správné letní šaty, které zvýrazní vaše přednosti a skryjí případné nedostatky.

Správný střih je klíčovou volbou

Volné letní šaty jsou skvělou volbou pro plnoštíhlé ženy. Díky své délce opticky prodlužují postavu a dodávají eleganci. Vyberte si model s jemnými vzory nebo jednobarevný, který zdůrazní vaši ženskost. Vhodnou volnou jsou také šaty s empírovým střihem. Ty zvýrazní váš dekolt a skryjí bříško, což je velmi lichotivé a současně i pohodlné. Šaty ve tvaru písmene A, které se postupně rozšiřují od pasu dolů, jsou také vhodnou volbou. Tento střih vyvažuje vaše proporce a dodává postavě pěkný tvar.

Doplňky udělají skvělou službu. Volte je ale s rozmyslem

Výbornou službu pro dosažení co možná nejdokonalejšího vzhledu zajistí dobře zvolené doplňky, třeba pásek na šaty. Tento jednoduchý módní kousek zvýrazní váš pas a dodá šatům šmrnc. Můžete zvolit kontrastní barvu nebo materiál, který šaty oživí a dodá jim nový rozměr. Pokud chcete dát svému outfitu trochu elegance, lehký šál nebo šátek může být skvělým doplňkem, zejména pak na vlahé večery. Můžete jej ležérně přehodit přes ramena nebo zavázat kolem krku. Výrazné šperky, jako jsou delší náhrdelníky nebo výrazné náušnice, mohou také skvěle doplnit váš letní model. Šperky však vybírejte s mírou, všeho moc škodí. Plnoštíhlé ženy by měly volit takové, které přitáhnou pozornost k obličeji. Jako obuv se hodí sandály nebo balerínky či elegantní pantofle.

Letošnímu létu vládnou pastelové barvy. Nic ale nezkazíte květinovými vzory

Letošnímu létu vévodí světlé pastelové barvy, jako je světle růžová, mátová nebo levandulová. Působí svěže a lehce. Tmavší odstíny, jako je námořnická modř, mohou být velmi elegantní a zároveň zeštíhlující, hodí se však spíše pro formálnější příležitosti. Navíc tmavé barvy přitahují světlo a v horkých letních dnech nejsou z hlediska tepelného komfortu moc vhodné.

Chybu však nikdy neuděláte s květinovými vzory. Ty jsou letní klasikou, která nikdy neomrzí. Menší květy pak opticky zeštíhlují, proto jsou pro plnoštíhlou postavu vhodným letním modelem.

Květinové šaty
Menší květy jsou pro plnoštíhlé vhodným vzorem. Foto: Unsplash

Letní šaty jsou téměř univerzálním outfitem

Letní šaty lze nosit k různým příležitostem – na pláž, na párty či večírek a další neformální setkání. Hodí se na dovolených u moře, a tak by rozhodně neměly chybět ve vašem zavazadle. Jsou pohodlné a stylové. Pro formálnější příležitosti, jako jsou večeře či pracovní setkání, doporučujeme již zmiňované elegantní šaty v námořnické modři s dámským širokým páskem a jemnými šperky. Při běžném denním nošení přijdou vhod šaty s empírovým střihem nebo kousek ve tvaru A.

Léto je časem radosti a uvolněnosti, proto si vyberte takové šaty, které vám budou nejen slušet, ale ve kterých se také budete cítit skvěle.


Další články