Klíč ke šťastnému životu? Péče o duševní zdraví už od mládí!

Terapie dětí

Duševní zdraví mládeže a náctiletých je dnes čím dál více diskutovaným tématem, a není divu. Vlivem rychle se měnícího světa jsou už nejmenší děti vystaveny různým výzvám, které mohou ovlivnit jejich emoční stabilitu, sebevědomí či schopnost zvládat stresovou zátěž.

Teenageři musí uspět nejen v reálném životě, ale také v online prostředí, což může být pro mnohé velmi náročné. Mladí lidé mohou podléhat závislostem nebo dokonce sebepoškozování, ve všech případech je na místě konzultovat odborníky AdiCare, kteří pomohou s duševními obtížemi a navrátí zase radost z každodenních činností.

Při úzkostech i v náročných situacích

V jakých chvílích nastává čas, kdy by měli rodiče vyhledat svým dětem psychoterapeutickou pomoc? Samozřejmě vždy v případech závislostí, sebepoškozování a při depresivních a úzkostných stavech, které mohou skončit fatálně.

Mezi další varovné příznaky patří dlouhodobý smutek nebo zvýšená stresová zátěž například v době rozvodu rodičů vedoucí k nestandardnímu nebo až agresivnímu chování. Psychoterapie pro děti je klíčem k nalezení opětovného vnitřního klidu, současně rozvíjí zdravé návyky.

Učení, jak zpracovat pocity

Jak znovu najít emoční stabilitu? Péče o duševní zdraví je důležitá v každém věku, o to více v mládí, kdy dítě potřebuje žít v bezpečném prostředí a musí mít možnost svěřit se se svými obavami nebo strachy někomu, komu důvěřuje. Odborníci z AdiCare jsou těmi pravými, protože využívají při práci s teenagery různé techniky, které vedou ke kýženému cíli. Tím je především najít spouštěče nebezpečných jevů a naučit se je zpracovat pomocí dechových, svalových nebo meditačních metod, naopak není záměrem dětem předepisovat antidepresiva.

Terapie dětí

Pro celoživotní duševní zdraví

Dětství je kritickým obdobím, kdy se formuje osobnost a celkové duševní zdraví jedince. Duševní potíže dětí mohou snadno přerůst do větších obtíží v dospělosti, proto je dobré zasáhnout včas a nezatírat problémy, natož shánět antidepresiva pokoutně přes známé.

O diagnóze musí rozhodnout odborník, který zváží i použití psychofarmak, která se ale předepisují jen v nejvážnějších případech. Stejně tak platí, že čím rychleji se problém začne řešit, tím dříve dochází k uzdravení.


Další články